Bytt sjukstuga mot stall


Ägnade förmiddagen åt att städa ut sjukhusdoften ur stallet. Nu doftar det stall och hö igen. Har rensat i första förbandslådan. Hoppas jag inte behöver använda den igen på riktigt riktigt länge. Bara att få packa ner/undan allt gjorde att allt kändes mycket lättsammare.

Tempar fortfarande Ómur två gånger om dagen. Vågar inte låta bli innan alla sår har läkt ordentligt.


Ångrar att jag inte har sparat alla kvitton på det som jag lagt ut på Apoteket och alla hästaffärer i Östersund, dvs sådant som inte ersätts av försäkringen. Hade faktiskt varit intressant att se hur många tusenlappar jag lagt ut på bomull, Natriumklorid, Idomin, engångs handskar, kompresser, gaslindor osv. Tror inte jag ljuger om jag säger att jag gjort av med 6-7 tuber med Idomin och hela tiden har jag letat efter en större tub eller burk men inte hittat i affärerna.



ATG i Östersund har varit bästa stället att införskaffa material hos. Natriumklorid i 1 liters flaskor, har gjort av med 4 st och gaslindor i 50 pack, istället för Apoteket där man kan köpa gaslindor i enkel förpackningar. Jag har gjort av med minst tre om dagen, så Apoteket skulle jag ha blivit galen på.


"Gamgee" rullar har jag säkert gjort av med minst 10 stycken. Har tömt alla butiker i Östersund på allt som ens liknar Gamgee - högabsorberande bomull med utsida av gasbinda, bred och på rulle med ett par meter på varje rulle. Underbart att linda med när bomull har en förmåga att fastna i sår och liknande.

Kommentarer

Veronika sa…
Tips, räkna inte.

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

"Lotagen-träsket"

Råd efter kastrering av hingst