Hederspremie för avkommor


På Landsmót i år fick Ómurs far Þóroddur frá Þóroddsstöðum Hederspremie för avkommor. Han visades upp med 12 avkommor, 6 fuxar och 6 svarta. Þóroddur redas som vanligt av Daníel Jonsson ett sammansvetsats team.

Þóroddur är otroligt vacker fux med 8,28 för exteriör med 9,0 för proportioner. Han har 9,04 för ridegenskaper med 9,0 för tölt, trav, pass och helhetsintryck. 9,5 för spirit. En makalös häst!


Vi såg honom 2004 på Landsmót i Hella och blev stormförtjusta. Så förtjusta att vi ett år senare köpte Ómur som föl. Ser så många likheter.

När vi 2008 var till Island och träffade Daníel (ryttaren) så nämnde han att Þóroddur hade det bästa lynne, hos en hingst, som han någonsin träffat på. Det samma säger vi om Ómur, han har det bästa lynne jag någonsin träffat på hos en häst.

På Ultuna har Ómur fått idel beröm. Dom tom glömmer bort att han är hingst för han är så snäll.


Daníel i sitt esse, tjo och tjim, gärna tyglarna i munnen när han visar pass i full fart. Nedan ser vi också något vanligt hos Daníel, han tittar ofta ner/fram på höger sida om hästen. Inte alltid så snyggt men lite skönt att se att inte dom bästa heller är helt perfekta:)


Ser så många likheter som Ómur ärvt av sin far. Tex på bilden nedan, så skulle det lika gärna kunna vara Ómur som stod på prisutdelningen, det är exakt Ómurs huvud, pannlugg, öron, noslinje, man och hållning.

Tycker denna hingst är helt makalös. Helt klart värd sin Hederspremie. Avkommorna var jämna och superfina. Han fick förra året på Lansmót 1:a premie för avkommor. Han avanserar fort med andra ord.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"