Fluginvasion


Sval och regnig sommar kan man ju helt klart säga att vi haft hittills. Vet inte om detta är anledningen till att vi har så himla mycket flugor. Det är helt otroligt mycket flugor kring hästarna. Nu har vi investerat i alla möjliga flugfångar maniker. Det blev helt klart bättre i stallet, men det är ju svårt att underlätta för hästarna när dom går i hagen.

Bromsen är snart borta, runt den 1 augusti brukar dom försvinna. Mygg och knott är det heller inte så jättemycket av. Höst knotten har väl inte kommit ännu, i för sig.
Julia från Jemthagen


Fölungarna som ligger och sover i gräset, har det jobbigt (tycker jag). Får en känsla av undernärda barn i Afrika, som ofta har så mycket flugor omkring sig. Fölungarna viftar lite med öronen ibland, men i övrigt verkar dom obekymrade. Svansen deras är ju inte till så stor hjälp ännu.

Hraffa mår gott i sitt mygghalsband. Det hjälper mycket mot mygg/knott men dock ej mot flugor.

Hraffa brukar vara jätteangripen i öronen och runt mulen, där huden är framme (pälsen tunn). Men nu när hon har sitt halsband, blir det helt klart stor skillnad. Underbar uppfinning!

Här köpt det hos Häst é bäst, i Östersund. Men såg även att internet butiken Emmishopen sålde dem, lite billigare också.

Kommentarer

Anonym sa…
Hörde du hade ett dåligt sto och föl? Är det det nya fölet? Det påminner mig om ett föl som jag har hjälpt till med. Har fölet underbett och korsar sina framben? Börjar bli allt för vanligt och framför allt verkar det drabba islandshästar. Men vet inte om fallet är så med din lilla?

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"