Till Island???

Som några nära vänner (och stoägare som bokat betäckning 2012) vet så skadade sig Omur torsdagen den 14 juni. Från början var det ingen stor skada men efter några dagars "felaktig" behandling hemma i Jämtland fick vi akut fara ner till Ultuna. På tisdag den 19 juni blev det en operation på Ultuna med förvarning om att dom ev inte skulle väcka honom igen. Några riktigt kritiska dagar följde med mycket tårar och tunga tankar.

På torsdag, dagen innan midsommarafton, fick vi dock lite positivt besked. Huvudvärken kom, som ett brev på posten, när alla spänningar släppte.

Idag har vi varit ner till Ultuna och hälsat på, 60 mil enkel resa. Det är ingen glad eller vacker häst som möter oss men jag är helt övertygad att han är i rätta händer.

Han skulle aldrig ha klarat sig här i Jämtland med den vård som erbjuds. Tragiskt men sant.

Han kommer senare i veckan att förflyttas till ett konvalecentstall i närheten av Ultuna. Det tror jag kommer att göra susen för humöret. Han är inte redo för den långa resan hem, ännu.

Eftersom han är i så goda händer känner vi att vi kan fara på den inplanerade (sedan länge) Islandsresan och Landsmot, med vänner. Vi har många gånger hållit på att ställa in, men ändå haft lite is i magen. Har känt att det kanske är just det man behöver mitt i allt - lite semester. Med fina människor runt omkring oss och på Ultuna så blir det nu av.

Om en vecka besöker vi Omur på nytt och hoppas att han är redo för en hemfärd och då väntar ett par månaders Konvalecent tid, så ska nog allt ordna sig.

Vi hörs från lilla Holmen...

Kommentarer

Inga-Lill sa…
Så tråkigt med Omur. Hoppas han repar sig snabbt. Ha det riktigt härligt på Island och njut av alla fina hästar.
Anonym sa…
Så hemskt hoppas nu att han blir helt återställd!!! Stor kram till er från mig som alltid läser denna toppen bloggen! Anki Kjörsvik

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

"Lotagen-träsket"

Mobila vindskydd