Island - dag 2


Island fortsätter att bjuda på helt underbart väder. Idag for vi vidare öster ut. Har tagit oss tid att stanna till på alla lockande sevärdheter. Har även åkt en bit in i landet mot Landmannalaugar. Men till slut fick vi vända, hyrbilen som inte är fyrhjulsdriven är inget att utmana ödet med.


Stränderna är bedårande och värmen var så skön så vi båda saknade badkläder. Inte för att jag tror att vi tagit oss ett bad i havet, men man kunde gott ha legat och solat en stund. Vi har idag sett följderna av vulkanutbrottet från vår/vintern 2010, Eyjafjallajökull, tänk vad tiden går fort.


Middag åt vi på en mycket mysig krog i Vík i Myrdal. Avslutade kvällen med ett avslappnande dopp i den varma heita-pottan.


Imorgon, tidigt, styr vi åter mot Reykjavik och Landsmót. Det är dags att se fina hästar och träffa vänner. Morgondagen program bjuder bl a på unga avelshästar, både ston och hingstar i 4-5 års åldern. Tävlingsbanorna bjuder på femgång.

Vi ska njuta i brekkan i solen. Det lovas finväder även till morgon.

Hemma är det fortfarande feber hos Ómur. Men i övrigt får han mycket beröm över hur trevlig han är. Personelen påstår att dom glömmer bort att han är hingst, för han är så lättsam och trevlig :)

I övrigt mår alla hästar hemma bra. Gígjas feber har släppt. Det glädjer oss att höra.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"