Hagbygge i regnväder


Vi har börjat göra ytterligare en hage. Marken är gudomligt vacker med vacker utsikt, kuperat, backigt och med fin utsikt över fjällen. Vindskyddat av björk och asp, någon enstaka gran, längst ena kanten och längst ner mot skogen, enorma granar. Möjlighet till mygg och knottfritt uppe på höjden.

En lada finns på lägdan som skulle vara fin som vindskydd, tak över huvudet, men tyvärr har vi inte tillträde till den. Låst och bommad sedan många år tillbaka.

Vädret idag, både regn och blåst, lockar dock inte till hagbygge. I detta väder blir man inte dirkt solbränd utan mer bara blöt om både huvud, axlar, fingrar och fötter. Ja, rent ut sagt dyngsur rakt igenom. Idag avslutade vi arbetet med en skön varm bastu :)

När man har marken framför sig, känns det ganska omöjligt att få upp en hage. Men plötsligt är det klart och det är så ljuvligt att få släppa hästar på något nytt. Till denna hage, blir det ston med föl som får första tillträde. Så grattis säger vi till Muska, Ronja och Spes, ni står först i tur.

Var både på Dille och på Granngården i fredags och fyllde på förrådet med stängseltråd, järntråd, knorr, trådspännare, grindisolatorer, grindhandtag, skarvar mm. Det är helt klart inte den billigaste hobby vi håller på med. Jisses vad det kostar pengar när man vill göra det bra och säkert. Får tänka på pengarna när jag efteråt står och studerar dom väl stängda hagarna. Tack och lov står dom sig i många år.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"