Årets Gneisti uppfödare

och Årets Gneisti avelshäst.

Dessa priser delades igår ut på Gneistis årsmöte, för 2011. Meyla blev Årets Gneisti avelshäst och Jemthagen blev Årets Gneisti uppfödare. Kul!

Kriterierna för dessa priser finns på Gneistis avelssida att läsa. Men kort beskrivet så skall hästen vara uppfödd av Gneisti medlem och sedan utgår man från årets högsta bedömning och räknar med en kofficient för att göra det rättvist mellan olika åldersgrupper. Årets uppfödare blir sedan den som har flest hästar och högst poäng inkl kofficient. Nu råkade vi få priset i år för att ingen hade visat mer än en häst 2011.

Gillar dom här små trådhästarna, håller på att fylla trappuppgången med en flock på väg upp för trappväggen hemma. Blir så fint. Nu lär jag på köpa några fler för några fler sådana lär vi inte få i pris. Nästa häst som ska visas blir ju Ómur och honom är vi ju inte uppfödare till.

Ibland vill inte kameran (mobilen) vara med, vet inte varför den vred bilden så att hästarna går mot månen...

Kommentarer

Anonym sa…
Grattis så roligt!
Undrar var man kan köpa dom söta hästarna du fick i pris?
Hälsningar Sandra
Grattis!

Trådhästarna kanske siktar mot stjärnorna eller är det månen dom vill ta ner åt dig?!... ;)
M A Friman sa…
Tack alla goa:)
Får svara på frågan här eftersom du är anonym och det då inte går att svara någon annanstans.

Hästarna är gjorda av en man som heter Bo Bydén, han finns i Mattmar, Jämtland, och säljer hästarna på hemmaplan. Man får helt enkelt ringa honom eller åka på besök.

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"