Stoflocken


Vi har en härlig stoflock just nu och har så haft länge. Den består av ett gäng mycket kloka härliga ston. Flera av stona är mycket ranghöga men ändå är det så otroligt lugnt och sällan bråk. Ibland kan man höra ett litet pip, men sällan något mer än det. Detta beror mycket på att vi haft dessa ston ihop i många år nu.


Flocken består bl a Muska, den äldsta. Muska har fått många fina föl och avkommepremie för sina avkommor. Sedan har vi vårt fina sto Hraffa. Hon är en underbar ledare i en flock. Men i denna flock vet jag faktiskt inte om det är hon eller Muska som bestämmer och det kan lika gärna vara stoet Spes.


Förutom dom tre ranghöga stona finns Ronja, dotter till Spes och sedan finns ett ungt sto som väntar sitt första föl, hon heter Dis. Dis är en riktig yrhöna. Är det någon som stör lugnet så är det hon. Hon är inte bråkig men hon vet inte sin plats och stressar lätt upp sig själv.


Förutom avelsstona så går där ungstona Gerpla, Thruma, Polly och Alda. Till våren särar vi på avelsston och ungston, dom får gå på olika beten. Men på vintern släpper vi ihop dom i en enda stor flock.


Det svarta fåret i flocken just nu är vårt hingstföl Bruno :) Han får vara kvar ett litet tag till, sedan åker han till Valne gård och träffar massor med nya polare.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"