God fortsättning!


2011 var ett bra år för oss, framförallt på hästsidan. Vi började året med att ge hemsidan en ansiktslyftning. Vi hade en härlig vinter och stoflocken bestod av samma ston förra vintern som denna vinter, dock var den utökad med Brana och Vikur under starten av 2011.

I februari 2011 hade vi en Djurskyddskontroll hos oss och i juni gick vi igenom våra betesmarker med länsstyrelsen. Båda besöken var mycket positiva och givande.

Under mars deltog Meyla med Gummi på Dille gårds Istölt. En härlig upplevelse då Meyla var superflott och tog hem 3:e priset i den hårda konkurransen.






I maj åkte vi till Tromsö för att hämta Blær som skulle betäcka här hos oss under sommaren. Han betäckte 9 ston och alla konstaterades dräktiga. Alla som blivit kollade har även varit dräktiga vid 90 dygn.


Sedan började Ómur sin tävlingskärriär, med Gummi i sadeln. Fina prestationer i F1 och PP1, på en kvaltävling på Wången och två nationella tävlingar, Wången och Timrå. Poängen nådde både till A-klass och SM-kval. Superkul!!!






Glória tog jag med mig till Wången, med mycket kort varsel, och exteriör bedömde. Hon är vacker, det har jag alltid tyckt, nu fick jag det bekräftat. Hon fick 7,96 för exteriören.

Meyla bedömdes, det var en makalös dag. Hon fick exteriört 8,13, mycket mer än vi hoppats på och sedan kom den helt oslagbara ridbedömningen som hon belönades med 8,80 för. Känslan var helt enorm och hon var så super flott.

Meyla blev Wångens högst bedömda 6 åriga sto, hon blev till slut även Sveriges högst bedömda sto och inte nog med det under hösten blev det klart att hon är VÄRLDENS högst bedömda 6 åriga sto 2011.

Samma dag som bedömningarna började föddes vår Garri son, som till slut fick namnet Bruno. Förutom honom så föddes det två ston här på gården, Disa och Gerpla från Valne gård, i maj.



Vi fick in superfint torrt hö, det är lycka det.

Sedan var det dags att fara ner till SM på Sundbyholm och se alla fina hästar inkl Meyla som skulle visas upp där tillsammans med dom andra uttagna avelshästarna till VM. Hon gick fint och visade upp sig från sin bästa sida.





I slutet på Juli börjar Meylas långa resa ner till VM i Österrike. Hon var vacker något så otroligt på exteriörbedömningen, hon höjde sin exteriör till 8,20. Sedan gick inte ridningen som förväntat. I grundomgången fick hon inte till någon pass allas och dom övriga gångarterna var inte heller på topp. Sedan saknade vi hennes utstrålning, hon var sur, något helt otroligt. Så ovanligt för att vara henne. Men men det är dagsformen som räknas.

På omridningen fick hon dock till passen och höjde sin totalpoäng en aning, men inte alls till den nivå som den varit på i juni. Sånt är livet med hästar, inget att hänga läpp för. Hon fick i allafall en bronsmedalj med sig hem.





Efter VM kom vi hem till ett mycket regnigt augusti. I augusti är det alltid Gneisti open och 3 dagars kurs på Wången. Jag deltog med Ómur.

Trist blev det då vi fick ta bort den fina kattungen som vi fått. Irma blev inte långvarig hos oss tyvärr. Hon bröt "axeln" och det var flera brott så veterinären ansåg att det inte var värt att göra något.


Under hösten reds vår 3-åriga hingst Már in. Allt går mycket lätt och smidigt, han har lätt för sig. Han är snygg att se på om man gillar den långbenta och smäckra modellen av Islandshäst.

Den nya blupen presenteras under oktober och vi blir mycket glada över Meylas blup som höjs från 115 till 120.

Under hösten åker jag ner till Skåne och går Mätkurs för Islandshästar.





I november blir det dags för mig att åka på den trevliga Islandshästgalan för att ta emot priset för Meyla - Årets högst bedömda 6-åriga sto i Sverige!!!

I november sker det som inte får ske. Vi hittar det fina stofölet Disa död i hagen. Hon har lagt sig i vindskyddet för att somna in. Ingen obduktion sker men vi tror att det är en artär som brustit.

Snön kommer sent, i slutet på november. Vi har en lugn och skön december och jul. Avslutar året med en ridkurs den 30 december på Wången.

Nyårsafton blir hästarnas afton - inte en enda smällare!!!

Vilket år, det bästa hittills, blir svårslaget...

Önksar er alla ett härligt 2012!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"