Mer om vaccination...

Har läst den engelska informationen en gång till på FEIFs hemsida och måste förtydliga mig. Är man smart och vaccinerar sin häst i tex april, så räcker den vaccinationen i sex månader och 21 dagar och det är ju gott och väl över hela våran tävlingstermin här uppe i Jämtland i allafall. På detta sätt klarar man sig med en vaccination per år.

Men vaccinerar man sin häst i oktober tex så räcker den vaccinationen till april och då blir man tvungen att vaccinerar i april för att kunna tävla maj, juni, juli osv.

Så ett tips, styr om era vaccinationer till mars-april för att anpassa er till den nya regeln.

Ingen ny grundvaccination krävs för att komma in i denna vaccinations rytm.

Kommentarer

Annica sa…
Bra tips, vi vaccinerar i maj :)
Josefine SK sa…
Men alltså, stämmer verkligen detta? Om kravet är att hästen ska vaccineras två gånger per år kan det ju inte räcka med EN vaccination på våren? Det kanske fungerar den första tävlingssäsongen, innan man ser "mönstret" i passet, men sen då?
Om det enbart vore krav att hästen var vaccinerad en gång per år men inom ett halvår innan tävlingen skulle väl kravet vara formulerat så?
Det finns väl förhoppningsvis en anledning till de nya reglerna, något som tyder på att skyddet för alla hästar blir avsevärt förbättrat av två vaccinationer per år? Alltså att det måste synas i passet att vaccinering görs två gånger per år?

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"