Hovis på besök

Idag har hovslagaren varit på besök och tömt mitt konto. Vilken tuff arbetsmiljö dom har, -23 grader och alla verktyg i järn. Inte ett dugg avundsjuk. Även fast vi har en fläkt i stallet som gör att det blir "lite" varmare, så blir ju inte verktygen hans varmare av den.

Meyla och Rakel blev omskodda och resten blev verkade. Ómur är omskodd när han kom hem från Gummi, så han fick inte träffa hovslagaren idag. Alla hästar får beröm för sina fina hovar och hovkvalitée.

Snösulorna är ju inte så bra för hovarna, men dom är guld värd eftersom man aldrig drabbas av styltor när man har dem, det är bara att välja mellan två onda ting (sämre sulor eller snöstyltor). Jag väljer att ha snösulor hela vintern men verkar regelbundet för att se ifall dom gör skada, då är det bara att ta bort dem. Jag tycker ändå att dom är till mer nytta än skada.

Den som minns, minns säkert att Meyla i augusti hade en misstänkt hovböld och veterinären karvade bort en stor bit av hovväggen. Hela den biten har nu vuxit ut och idag vid verkningen så syns inget av denna ev hovböld.

Bilden är på Jemthagens blondin Meyla. Tagen idag i skymningen. Vår lilla pärla.

Kommentarer

Inga-Lill sa…
Hej Maarit! Var inne och surfa på din hemsida och såg att du har en Solfari avkomma. Jag med (eller dottern) Askja som går i unghästflock. Född 2007 och ska komma "hem" i sommar är det tänkt. Vore kul att pratas vid och höra dina erfarenheter. Hon är inte heller hanterad mer än verkning. Ska bli spännande att börja jobba med henne. Har fått tips av andra om att det är bra att börja "i tid" med avkommor efter Solfari. Askja blir 3 i augusti.
Irja sa…
Hon ÄR ju så fin din Meyla. Måste få se mer av henne snart!!!

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"