Sommarkvällar



Fick frågan om jag inser hur mycket jobb det är med hästarna?! Ja, nej, vad gör man istället?!

I år känns det som om det har varit extra mycket eller rättare sagt extra mycket ”huvudbry”. Torka, dålig tillväxt, dålig skörd, extremt behov av vatten osv. 

Det positiva är att hotet om extrem mygg och knottsommar uteblev.

Vi kollar vattnet tre gånger om dagen, morgon, em och kväll. Vissa hagar har stora stabila baljor, men andra har mindre, dom kan vältas omkull. Men i år har vi även fått fylla på tre gånger om dagen för att hästarna druckit så mycket vatten.

Vi har fått ”ransonera” betet. Nu har det aldrig tagit slut men innan vi visste om det skulle fortsätta med torkan, så fick vi pyssla lite. Nu har regnet kommit och läget känns väldigt lugnt. Tror att både ston och hingstar kan stanna in i september om inte läget förändras. 

Men visst har man hela sommaren legat steget före i planeringen.

Sedan var det branden. Inte nära men ändå redo. Står man med 25 hästar på gården och det skulle gå snett. Då gäller det att man har tänkt till innan. 

Det har löst sig med foder för vår del. Endast 5 hästar blir kvar på gården över vintern. Vi har fått både torrhö och hösilage så vi klarar oss till vårvärmen. Sedan skulle vi behöva lite torrhö till nästa vår. Men det får vi lösa.

Älskar mina kvällspromenader. Tar en timme att gå runt till alla hagar. Kolla vatten, kolla stängsel, kolla alla hästar och fota lite vackra solnedgångar.



Ovan har ni Ómurdotter med sitt första föl.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

"Lotagen-träsket"

Mobila vindskydd