Veterinären på återbesök

Idag kom veterinären på återbesök. Det bestämdes redan igår. Veterinären från igår trodde inte hon skulle släppa efterbörden av sig själv och ville att den skulle tas idag. Dom ville även spola hennes livmoder ren.

Jag gav tre sprutor igår, kl 14, 18 och 22. Men efterbörden ville inte släppa ändå. Den satt kvar även i morse. Detta pga ett preparat som hon fick igår som skulle stoppa värkarna. Med värkar kunde inte veterinären vara inne med armen i henne och jobba för att rätta till och till slut få ut fölet.

Har alltid fått lära mig att efterbörden max får sitta i 6 timmar. Nu var läget annat eftersom hon går under medicinering redan.

Spolningen idag gick bra men helt rent fick vi det inte. Det sista som kom ut var till färgen som rabarbersaft. Så en inre blödning kvarstår. Vi hoppas dock att det beror på efterbördens fästen och inget annat. Veterinären kunde inte känna några andra fel och det ger oss hopp.

Hon har låg temp så hon får fortsätta stå med täcke på. Täcket ska även hjälpa hennes muskulatur att hålla värmen. Hon står och småvibrerar hela tiden.

Hon är stenhård i sin muskulatur idag vilket måste vara grymt obehagligt.


Hon är väldigt svullen efter gårdagen. Den vänstra bilden är tagen i förrgår kväll och den högra igår kväll. Hon har ett ödem eller en blödning på höger sida. Vi smörjer den med Idomin för att huden är så känslig och lätt spricker. Ödemet ska ge med sig inom en vecka trodde veterinären.

Ev blir det en ny sköljning imorgon. Men om inga flytningar visar sig och hon slutar att blöda kan vi skjuta på den sköljningen till senare.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"