Temp 37,7 i morse



Snacka om yra höns. I morse skulle jag som vanligt flytta stona till sommarhagen för lite bete. Detta har vi hållit på med i några veckor. Tagit ett sto under hakan och så har vi gått ner genom hagen mot utgången/ingången till sommarhagen. I morse var det ingen som förstod något, ingen kunde gå med handen under hakan och ingen ville bli fångad så jag kunde leda dom. Flamsade omkring som riktigt yra höns. Den ena brunstigare än den andra, kan det ha berott på det?!

Gissa om dom var billiga?!

Samtidigt sprang Meyla som värsta elitloppshästen i hagen bredvid och ville också vara med i virrvarret.

Julia blev i helgen insläppt till stona, för hon skall gå på bete med dom i sommar. Dom äldre stona, Spes och Muska, brydde sig inte värst. Men högdräktiga och unga Gerpla är helt galen och ger sig inte. Ska på stackars Julia om och om igen.

Snacka om oro i flocken just nu. Var finns den fina harmoni som brukar finnas i vår stoflock. Hoppas jag snart får släppa in Meyla så ordningen blir återställd.

Jag sköljer ur Meylas "påse" där bak och hon får fortsätta gå i en separat hage. Igår gav vi sista penicillinsprutan, idag och imorgon tar resten av medicinen slut.

Det är nu det gäller och det är nu vi håller tummar!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"