Kurs hos Anneli Thors


Var i söndags på en kurs hos Anneli Thors. Anneli håller på med Parelli Natural Horsemanship och frihetsdressyr. Anneli finns bara ett stenkast ifrån mig så det blev en kort resa på söndag morgon.

Vi träffades några tjejer i hennes kurshus. Alla nyfikna på vad det är hon håller på med, hur hon tänker "häst", tränar och vad hon kan erbjuda för kurser.

Efter en kort presentation kom vi in på hästens och människans kommunikation, psykologi och beteende. Ögon, öron, kroppsspråk, bett och sparkar.

Vi pratade om hästens signalsystem och olika personligheter och hur dessa är och hur dom ska hanteras och tränas. Är min häst introvert eller extrovert, vänster eller höger hjärnhalva inkopplad. Lekfull och glad, spänd eller explosiv, okontaktbar, tjurig eller isstadig.

Måste säga att Islandshästar är snälla, kan inte minnas när jag senast blev hotad av en Islandshäst med bett eller sparkar. Tror senast det inträffade var på storhästtiden?!

Hur motiverar man hästen till träning? Väldigt olika beroende på personlighet hos hästen.

Ledarskap, grundsyn och ideologi, hur man etablerar ledarskap och vad är ett gott ledarskap.

Men vilken dag det blev, ämnena är så otroligt intressanta och jag skulle kunna sitta och lyssna i timtal. Men även sitta ner och diskutera och jämföra tankar och erfarenheter Vi är alla olika med olika erfarenheter. Vi ser olika på saker, gör olika och alla (dom flesta) vill göra rätt och är beredda att ändra på felaktiga rutiner. Vissa rutiner är omedvetna, vissa finns där pga okunskap andra finns där för att man alltid gjort så.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"