Agrias Foster- och fölskydd

Du kan få ersättning för
  • Bevisad kastning
  • Dödfött föl
  • Uteblivet foster efter bevisad dräktighet*
  • Föl som dör eller måste avlivas inom 30 dagar efter födseln

* För att få ersättning för uteblivet foster (resorbering) måste stoet vara bevisat dräktig genom en dräktighetsundersökning som inte får vara gjord tidigare än den dagen försäkringen tecknades.

Agria Foster- och Fölskydd är specialförsäkringen för dig som ska ha föl. Vi har tagit fram en paketlösning för att ge trygghet till både foster och föl. Försäkringen kan tecknas från 40:e dräktighetsdygnet fram till och med 30 dagar före beräknad fölning.
I Foster- och Fölskydd ingår dessutom en veterinärvårdsförsäkring under de första 30 levnadsdagarna motsvarande A1 Safe Veterinärvård. Försäkringen ersätter kostnader för att behandla fölet upp till 120 000 kronor.

Stoets egen försäkring behöver alltså inte användas om fölet behöver veterinärbehandling de första 30 levnadsdagarna, och därmed finns hela stoets försäkring kvar om stoet skadar sig.

Om du tecknar en enskild försäkring för ditt föl inom 30 dagar från fölets födsel, blir den karensfri i samma omfattning som försäkringsskyddet i Foster- och Fölskydd.
Agria Foster- och Fölskydd kan tecknas för ston som vid betäckningstillfället är mellan 3 och 22 år.

Ersättningsnivå och självrisk

Försäkringen täcker veterinärvårdskostnader upp till 120 000 kronor och har en fast självrisk på 3500 kr samt en rörlig självrisk på 20 procent.

Vi är redan inne i fölsäsongen. Men har du mer än 30 dagar kvar till beräknad fölning så kan du fortfarande teckna foster- och fölförsäkringen. Även om du inte vill göra ny dräktighetskontroll på stoet så här sent i dräktigheten går det att teckna försäkringen, du erhåller då veterinärvårdsförsäkringen som fölet har i 30 dagar efter födseln. Ersättning för fölet utgår enbart om kastning går att bevisa dvs att fölet hittas. Ersättning utgår även vid dödfött föl.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

"Lotagen-träsket"

Mobila vindskydd