Härliga vårvinter, eller!?




Sista mars, imorgon är det april, vintern varar ända till påsk... Ja, så är det och nu väntar en gräslig tid för oss hästägare i Jämtland. Söder ut har dom redan klarat av denna tid. Hagarna är dyngsura och skiten ser ut att svämma över. Det är för tidigt att mocka, för det är för blött och all skit har inte kommit fram ur snömassorna. Men denna period går oftast snabbt över, snön tinar med rasande fart. Ser stor skillnad varje dag jag kommer hem från jobbet. När snön tinat ska det bara torka, ju mer det blåser dom dagarna desto fortare går det. Sedan är det bara att börja mocka. I början av maj, börjar det spira grönt och det är bara om några veckor det. Svårt att tro.

Man får leta efter rena snöfläckar att lägga fodret på, så hästarna slipper äta ur skiten. Drömmen vore att ha vårhagar, till varje flock, i en solig slänt. Dit man kan flytta dom nu och där dom kan gå tills det torkat upp och man hunnit mocka. Hela april helt enkelt.

Bilden ovan och under är tagen exakt ur samma fläck, jag har bara vridit på huvudet. Inte rört mig ur fläcken. Hingstar är bra, dom skiter på ett och samma ställe, nästan.

Nu genomlider vi den här tiden så bli det snart bättre. Pälsfällning och skit är vad hästlivet består av just nu. Skoj!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"