Härlig söndag


Vilket makalöst väder det varit idag. Paradiset får känna sig besegrat.
Red Ómur på förmiddagen, när solen var på väg upp. Det var rimfrost i träden och där solen hade börjat värma grenarna var det som ett enormt guldglitter av vattendroppar, magiskt.

Ridturerna bestod till mestadel av skrittarbete. Med Ómur tränade jag på galoppfattningar från skritt, bara fattning och ett-två språng och så ner, han börjar bli väldigt duktig på det, åtminstone den vänstra galoppen. Får till den högra i ridhus/ridplan men inte ute. Men problemet kan ju enbart sitta i min "ryggrad". Med Meyla blev det enbart skritt, men ganska bra skitt arbete i backar, både upp och ner. Ser fram emot lite mjukare underlag och lite töltarbete, länge sedan sist.

Ómur på förmiddagstur

Red Meyla på eftermiddagen när solen var på väg ner. Det var ganska mycket kallare då men lika vackert. Kan inte bestämma om jag tycker att soluppgång eller solnedgång är vackrast. Det är 100 % lerfritt om man ska försöka hitta något positivt med detta hårda underlag.



Meyla på eftermiddagstur

Avslutade eftermiddagen ute med att tända en eld ute. Medans L fyllde på ny ved i vedboden värmed jag lite glögg. Mums vad gott! Vi han även med att installera två adventsgranar idag, en stor och en liten. Båda har vi tagit i hästhagarna, snälla hästar som inte har ätit på dom eller manglat dem på annat sätt.



Vet ni vad - det snöar ute och det är dags att gå ut och nattfodra. Håll tummarna att snön är här för att stanna...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"