Till Valne gård

Idag åker vi till Valne gård och hämtar hem både Ómur och Meyla. Skall bli så härligt att fylla stallet med dessa underbara individer igen, deras boxar har helt klart varit tomma ett tag.

Vi skall få se båda två ridna och det är alltid lika kul att se dem under duktiga Gummi. Meyla har ju t o m utvecklat sin femte gångart - kanske inte så konstigt under en flerfaldig VM medaljör, i just den gångarten. Kul kul och lovande inför avelsbedömningen i juni.

Nu är det faktiskt inte så långt kvar till avelsbedömningen, ca 2 månader. Redan nästa helg går den första bedömningen för i år i Sverige, på Romme. Det nya anmälningssystemet gör det lite svårare att följa anmälningarna, eller rättare sagt tristare. Beroende på hur man vill riskera återbetalningen så kan man nu anmäla sig ända fram till en vecka innan bedömningen. Superstruligt för arrangörer och avelskansliet, men ett önskemål från ryttare/visare och hästägare som nu testas. Jag hoppas redan att man går tillbaka till det gamla systemet, mycket mer publikvänligt. Då kan man tre veckor innan titta på anmälningslistan och bestämma sig om man skall boka resa/boende osv för att åka och titta. Tittar man just nu på Rommes anmälningslista, så finns det ingen anledning att åka dit och titta för 5 anmälda hästar. Om en vecka kan det ju vara jättesvårt att få tag i boende tex och då kan man inte åka pga det, även om det har tillkommit flera mycket intressanta hästar.

Bilden är på Ómur från förra våren, tror det är april.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"