Avelsbedömning på Romme

Idag har det varit avelsbedömning på Romme. Har försökt följa det under dagen både på WF och på Facebook. Hade helst varit på plats men det var lite för kort dag/dagar för att fara så många mil och speciellt då det imorgon är valborg.

Av 23 hästar kom hela 8 stycken över den magiska totalgränsen på 8,0. Två hingstar, Mökkvi och Valiant fick enastående bedömningar på 8,54 och 8,44.

Det måste ha varit väldigt vackra hästar som visades då hela 14 st hade över 8,0, 8 av dem hade över 8,19 för exteriören, wow säger jag. Dagens vackraste häst är uppfödd i Jämtland, av Maria på Valne gård. Máni undan Muska (som jag idag skrev att hon passerar 300 dygn i dräktigheten).

8 st har över 8,0 för ridegenskaper och 8,68 var dagens högsta poäng som erhölls av Mökkvi från Åleby som ägs och är uppfödd av Lars och Petra. Undrar just om det räcker för att få med Mökkvi till VM i år igen. Håller tummarna för er och Mökkvi.

Imorgon blir det öppen bedömning från kl 09.00.

Vi hälsar grattis till våra vänner som är så duktiga uppfödare, Christina och Ove, Lars och Petra och Maria och Gummi. Grattis till era fina uppfödningar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"