Gígjas fölning

Gígjas synliga värkarbete började ca 20.10-20.20, vädret var bra och vi befann oss i det halmade vindskyddet (jag och Gígja). När fostersäcken hängde lite utanför bestämde sig Gígja för att gå ut på ängen och det var också där hon sedan fölade. Ca kl 21.00 var fölet ute och Gígja låg kvar väldigt trött. Fölet steg upp inom en kvart och stod upp innan Gígja han resa sig.

Innan fölet han börja dia drog en dimma in över byn, vi såg ca 20 meter framför oss. Bilden ovan och under har endast några minuters mellanrum.

Efterbörden kom innan kl 23.00. Eftersom allt flytit på bra kvällsfodrade vi hästarna, lite senare än vanligt och sedan kunde vi lugnt gå och lägga oss. Uppe tidigt och nyfiken som man är så var det ut i hagen ganska ilkvickt.

Kommentarer

Gratulerar till tillökningen=)
GRATTIS!!!!!!!! Tänk vi bor så när men vet inget förrän dagen efter. Vad kul att det äntligen blev vad Ni ville ha, en liten tjej, fux och tecken i pannan. REd förbi hagen igår kväll vid 19-tiden men då var allt lugnt så det måste ha gått fort när det satt igång. Hur känns det att bli både mormor och farmor på samma gång? Hoppas att allt går bra även framöver för det kommer ju flera......Stort grattis från grannhästarna Hronja och Hrund

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"