Vårstädning

Medan andra krattar gräsmattan och gör fint i trädgården, mockar jag hagar. Hos oss går hästarnas tillvaro först och sedan när det är klart tar vi tag i trädgården.

Igår han jag med att mocka ur vindskydde, nu får de torka till helgen, sedan fyller jag på ny fräsch halm, så att bl a Muska har något fräscht att föla i (ifall hon vill). När man lägger ner så mycket jobb på detta, är det kul om det används till annat än skithus, men mest troligt är att hon väljer att föla mitt ute på ängen.

Prio ett denna vecka (ifall vädret håller i sig) är att mocka hagar. Än så länge har skiten varit för blöt, det blir för tungjobbat, men om det fortsätter torka på nu så går det bara lättare och lättare. Drömmer fortfarande om en gödseldammsugare...

När mockningen är klar så skall vi börja slå stolp till nya hagar.

Men redan i helgen skall vi släppa stona i en helt parasitfri hage - vårbete - gissa om dom kommer att bli glada. Hagen är superfin och blev inspekterad i går kväll. Det är några nya knorrar som skall på plats, vatten dunken skall dit, lite fräscht underlag till vindskyddet, en ny saltsten och sedan är det klart för utsläpp.

Förutom detta skall det bytas däck på transporten, tvättas och sättas på ett nytt skattekvitto.

Några ridpass vackra vårkvällar skall jag väl lyckas klämma in också?!

Hoppas ni också får en bra vecka, jag vet helt klart vad jag har att göra. Kortvecka och långhelg väntar...

Kommentarer

Maud sa…
skönt att höra att det är fler som sliter i vårsolen!!
Funderar skarpt på att tejpa fast sopsäckar runt rumporna på de söta små liven!!

Men när allt är klart så känner man sig nöjd och glad, och man vet att det är ett år kvar till nästa gång! Kämpa på, det ska jag göra/Mådan

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

"Lotagen-träsket"

Råd efter kastrering av hingst