Meyla till Gummi

Idag hämtar Gummi lilla pärlan Meyla. Nu skall hon på sista omgången träning inför avelsvisning i juni på Wången. Går allt som det ska så får jag inte hem henne förrän efter visningen, dvs den 11 juni, det är 7 veckor dit.

Det har varit tyst på bloggen i några dagar. Har helt enkelt inte haft något att skriva om.

Igår träffade jag bl a Maria och vi räknade på Muskas dräktighet och konstaterade att det kan vara dags för fölning om ca 2 veckor. Enligt 330 dygn skall hon föla i slutet på maj, men enligt Maria och tidigare erfarenhet så brukar hon föla ca 2 veckor tidigare.

Så då fick jag bådis, har tänkt att vi hinner slå upp en helt parasit fri hage åt fölstona innan Muska skall föla, men ack, det hinner vi inte nu. Det är för mycket snö kvar. Så igår var jag tvungen att rida runt hagmarkerna och se hur stängseltråden såg ut i hagen längst ner (den är helt parasit fri) och det var helt ok. Så troligtvis får stona flytta ner dit, tills vi har hunnit slå fler stolp, mocka ur och allt vad våren innebär. Så till helgen blir det nog fix av hagar och flytt av ston. Förutom att jag skall hinna upp på Wången och titta på tävlingen.

Kommentarer

Anonym sa…
Hej Maarit, tänkte bara höra ifall du vet om exteriörbedömningen kommer att vara inomhus på wången precis som den brukar vara på strömsholm?

Hej från Anna
http://wahlbergs.webblogg.se
Marie sa…
Va roligt och spännande att fiina Meyla ska visas i sommar!!! /Marie me halvbrorsan Skolli)
M A Friman sa…
Vi har bokat ridhuset för exteriörbedömningen. Det blev för trångt förra året i veterinärhallen (då det var en sista minueten lösning).

Allt kan fortfarande hända, Meyla är endast fyra år och hennes hälsa och välmående går före allt annat. Men mål och drömmar kan man alltid ha.
Anonym sa…
Ok vad bra, då kommer jag nog antagligen visa på wången.:)

Anna
http://wahlbergs.webblogg.se
Gitte sa…
Spännande med föl. Lycka till!

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"