Mål i sikte



I förmiddags for vi till Valne gårds ridhus. Finväder idag men grymt blåsigt, så det var riktigt skönt att komma in. Fullständigt Coronafritt, då jag var helt själv.

Ett stort mål med Thruma är att få alla hennes gångarter på plats och förbättra alla gångarter genom att få bort stressen i henne men samtidigt behålla arbetsviljan. Vi började jobba med skritten, när hon kom tillbaka, slappna av och länga överlinjen. Skritta i ett lugnt tempo var jättesvårt, men det är nu stundtals riktigt trevligt att skritta henne. Tölten kräver inte lika mycket arbete. Det finns absolut saker att jobba med men det finns så mycket värre brister så tölten är just nu bara en trevlig transportsträcka. 

Traven har fullkomligt lyst med sin frånvaro, vid ridning. Den finns i hagen och vid longering. I ridningen har stressen och spänningen i henne helt undanhållit traven. Idag i ridhuset, travade vi. Ett stort framsteg, ett mål på väg att uppnås. Eftersom det var första gången med mig på ryggen så fick hon bara rulla på ett tag utan krav.

Men traven kom efter en galopp. Galopp har ju också varit försvunnet dvs lugn galoppfattning, lugn galopp och lugn nedtagning. Från tölt idag kom galoppfattning vid kommando. I nedtagningen kom traven. Två mål idag, känns så roligt.

Hennes femte gångart finns där men den är inte aktuell att jobba med innan jag fått en psykiskt stabil Thruma som förstår en galoppfattning.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"