Avelsvisning


Min plan är att visa Þruma exteriört på Wången i juni. Så det är hög tid att förbereda sig. Hästen har jag förberett ända sedan hon kom till mig. God hovvård, noga fodring för hullet och motion för rätt muskulatur.

Hästpass har hon, DNA är klart i World fengur, fungerande chip har hon.

Men jag måste fixa vaccinationen!!!

Då avelsbedömningar betraktas som en internationell tillställning så är hon inte tillräckligt vaccinerad. Hon diffar på att hon kommer att vara mer än 6 månader från sista vaccinationen inför bedömningen.

Planen var att hon skulle träffa veterinär i maj. Men våran veterinär sitter i karantän i Frankrike, pga Coronaviruset. Så vi får lägga upp en ny plan helt enkelt.

Utdrag ur SIF avels hemsida:
Grundvaccination:
  • 1:a spruta => dag 0 => Hästar som enbart har fått den första sprutan är inte behöriga att visas.
  • 2:a spruta => dag 21-92 => Hästar som har fått de första två sprutorna (grundvaccination) kan visas om det är mera än 7 dagar sedan hästen fick den andra sprutan och tills den anländer på bedömningsplatsen.
Första booster:
  • Inom 7 månader från 2:a grundvaccinations sprutan => Hästar är behöriga att visas upp till 6 månader +21 dgr efter 2:a grundvaccinations sprutan. De är dock inte behöriga att komma till bedömningsplatsen förr än efter 7 dagar från sista spruta.
Efterföljande vaccinationer:
  • MINST: inom ett år från sista vaccination => När hästen anländer till bedömningsplatsen får det inte vara mera än 6 månader och 21 dgr från sista vaccination. De är dock inte behöriga att komma till bedömningsplatsen förr än efter 7 dagar från sista sprutan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

"Lotagen-träsket"

Mobila vindskydd