Lillkillen Már

Har varit till Valne idag och tittat när Gummi rider Már. Han har varit hos Gummi i några veckor och imorgon är det dags för honom att komma hem igen, tyvärr, egentligen. Han skulle verkligen behöva ridas kontinuerligt framöver. Hemma hos mig blir det bara tömkörning och longering. Det är ridning Már behöver just nu. Men Gummi kommer inte att vara hemma så mycket ett par veckor framöver och då blir han mer motionerad hemma än på Valne gård.

Sedan är det dags för Júlia och Thruma att åka till Valne om några veckor istället.

Már är 7 år men är utbildad som en 5 åring. Mycket pga att jag inte har kunnat förvalta inridningen som han kommit hem med i flera omgångar, pga min egen skada.

Han har fina rörelser, går stundtals i fin form. Mycket stabil i formen i skritten. Fina lyft i tölten och jobbar på bra med undertrampet men har fortfarande lite svårt att få in bakbenen under sig. Behöver fortsatt jobba i låg form för att stärka sig mer. Tickar på bra i korta tempon. Han kan spänna sig lite mellan varven, som en typisk unghäst som överreagerar på oväntade situationer.

Jag skulle vilja hitta en ny ryttare till Már, en unghästvan ryttare, välbalanserad som vet vad man kan kräva av en unghäst och hur dom skall ridas och hanteras. Någon som inte är rädd för unghästens spänningar utan är beredd att bara följa med och inte göra någon stor sak av det. Någon som vill utbilda honom vidare, från den fina grund han nu står på.

Med tiden kommer Már att bli en mycket trevlig ridhäst, med fina rörelser.

Som ni förstår är Már till salu, till rätt person.

Márs far är Ómur frá Feti och mamma är Hrafndís frá Bakkakoti.

Már, oktober 2015

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"