Härligt att vara hemma dagtid

Strålande solsken och jag är hemma mitt på dagen. Anledningen till att vara hemma är inte lika rolig.

Skulle äta lunch på stan med sambon. När vi har parkerat bilen och står på torget och ska välja ställe, så ringer telefonen. - Era hästar är lös!

9 av 10, ston med föl, är ute och gör byn. Jippie...

Grannen som ringde var tvungen att fara, snart, för hon skulle med flyget. Försökte få tag i andra grannar, ingen hemma. Då är det bara att sätta sig i bilen och fara hem, 3,5 mil.

Strax innan vi var hemma ringde telefonen på nytt. Alla är inne och hagen är provisoriskt lagad. Tack snälla för det! Men vi for vidare och lagade lite mer, icke lika provisoriskt. För nu bär det av till stan igen för att köpa nya delar som dom haft sönder.

Vad kul det är att ha hästar på vintern när snön isolerar och inte strömmen förs i stängseltrådarna. En av stofölen har börjat tycka att livet i hagen är alldeles för trist. Hon har även upptäckt att det inte smärtar nämnvärt när man kliver mellan trådarna. Så misstänker att hon är boven i dramat denna gång.

Bjuder dagen till ära på en sommarbild, då fölungarna bara är söta och just söta och inget annat. Irri...

Kommentarer

Maria sa…
Vilken stjärna var det som inte lämnade hagen??
M A Friman sa…
Äldst är klokast, Brana var kvar i hagen. Mumsade gladeligen på höet, fick äntligen ÄGA hela högen.
Liz Stenmark sa…
Om man sätter varannan tråd med ström och varannan med jord så får dom en klockren stöt om dom försöker smita igenom. När hästen tar i båda trådarna så smäller det!!

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"