Så stärkande...


... och hälsosamt i fjällen.

I fredags kväll träffades några hästägare, hos Tova och Holger, på Per-Olsgården i Vallbo. Vi stallade in hästarna, installerade oss på rummen och tog ett glas vin och mös i soffhörnet tillsammans. Planerade helgens bravader. Nästa morgon skulle vi till häst bege oss upp på fjället, mot Issjödalen, via Grönvallen och Pyramiderna.

Efter en väldigt regnig fredag, hade vi inga höga förväntningar på vädret, men medans vi sadlade på morgonkvisten, så beslutade vi oss för att packa ner regnkläderna och det blev ett rätt beslut då vi inte behövde plocka upp regnkläderna på hela helgen. Vi fick ett perfekt ridväder.

En ärtsoppa på fjället, med senap, kan inte beskrivas hur ljuvligt god den är.

Högt över trädgränsen fick vi oss några oförglömliga töltturer och vyer. Issjödalen är en ljuvlig plats med sitt "blåa" vatten och på hösten dess färgprakt med dom gula björklöven, ljungen, lingonrisen osv. Pyramiderna är en häftig syn, från istiden.

Flera av oss har tappskokompetens och det är bra att ha på en fjälltur. Men vi har även provat en variant av galosch som jag skall forska lite mera på. För den var helt klart toppen, när inte skon kunde slås på.

På söndagen red vi till Ottsjöns ridvad och galopperade i vattnet, superkul! Dit red vi via Bäverkroken och Fångomon.

Här hittar ni fler bilder från fjällturen.

Ett stort tack till alla trevlig ridvänner och ett stort fång rosor till Tova och Holger som så trevligt släpper in oss på deras anläggning, stall och dyl.

Mumma för själen har tillförts i helgen!

Kommentarer

Anonym sa…
Vilken helg!! Man känner sig så otroligt nöjd. Allt var verkligen perfekt. En helt otrolig omgivning,fantastiska hästar,trevligt sällskap, mysigt boende och smaskigt fika. Det kan inte bli bättre.
Man vill bara tillbaka när man ser de underbara bilderna.
Det här måste vi göra om!
En hälsning till er alla som var med// Kram Bella
Joanna sa…
Härliga bilder Maarit! Gillar den när Hulda kikar fram bakom kåtan! Längtar redan till nästa tur. //joanna

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"