Stóðhestar 2008


Idag damp den ner i brevlådan, den Isländska hingstkatalogen för 2008. Tjockare än någonsin.

Med den mycket vackra Goði frá Þóroddsstöðum på framsidan. När vi var till Island mars 2007 fick vi se denna vackra hingst och han är verkligen en fröjd för ögat. Han fick sommaren 2007 en exteriör bedömning på 8,91, med 9,5 för proportioner och 9,0 för hals/manke/bog, benkvalitet, hovar och man/svans. Goði är efter den nästan lika snygga Gári frá Auðsholtshjáleigu, som vi också hälsade på under vårat besök till Island mars 2007.

Goðis mor är Hlökk frá Laugarvatni som även är farmor till våran Ómur och våran Gígja. Hlökk har 6 avkommor bedömda med poäng över 8,0. Då är inte Goði inräknad ännu, då han inte är totalbedömd ännu utan endast exteriörbedömd.

Tidningen innehåller även ett reportage om Brynjar Vilmundarsson. Brynjar är uppfödare till Ómur och det var honom vi fick köpa Ómur av.

Brynjar och hans gård Fet blev utsed till årets avlare 2007. Brynjar/Fet har blivit nominerad till årets avelsgård inte mindre än 12 gånger, mer än någon annan gård på Island. Tre gånger har han erhållit utmärkelsen, 1998, 2004 och nu 2007.

Nu är gården Fet såld. Men det går ändå att läsa om den gamla verksamheten på www.fet.is Bilden ovan är lånad därifrån och föreställer Brynjar och ett föl. Bör ej efterliknas...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"