Övergrepp mot Gneistis Islandshästar på Wången

Gneisti hade kurs på Wången i helgen och idag kan man läsa nedanstående på ÖPs hemsida. Trist att någon behövde tipsa tidningen, tycker jag. Men nu är det ute och det lär inte gynna Wångens rykte tyvärr. Det hade säkert varit bättre om dom hade fått sköta detta själva internt.

Nedanstående är kopierat från
www.op.se

Övergrepp mot hästar - målades blågröna.
Natten mot söndagen sprejades fem hästar på Wången med ett färgat läkemedel som används för att behandla sårskador. - Vi ser allvarligt på det här, säger Wångens vd Ola Skyllbäck.

Fem hästar, fyra privatägda islandshästar och en av skolans kallblod, blev under natten mot söndagen nersprejade med ett blå/grönt läkemedel som används för att behandla mindre sårskador hos hästar.Händelsen upptäcktes i söndags morse när elever som hade jour i stallet kom för att utfodra och släppa ut hästarna. De ringde direkt till Ola Skyllbäck för att berätta vad som inträffat.Hästarna var inte helt målade - de hade färg i streck på kroppen och på någon hov - men Ola Skyllbäck ser ändå allvarligt på det som inträffat.- Det är ett övergrepp mot hästarna. Även om läkemedlet är ofarligt och används för att behandla hästar så ska det naturligtvis inte användas så här. Hästar ska behandlas utifrån överenskommelser mellan ägare och veterinär.Hästägarna informerades om händelsen redan samma dag.I måndags morse samlade man alla elever i skolans aula för att berätta vad som skett och för att försöka få de elever som kanske visste något om händelsen att träda fram. Och i går kallades eleverna till ett nytt möte i aulan - med samma syfte.- Det som hänt är förvånande. De som går hos oss älskar hästar och många av eleverna har tagit väldigt illa vid sig, de tyckte att det var fruktansvärt, säger Ola Skyllbäck.Någon polisanmälan har inte gjorts från travskolan och i dagsläget vet man inte om det är någon från skolan eller någon utifrån som tagit sig in i stallet på natten till hästarna och sprejat dem blå/gröna.- Är det någon inifrån så är det mycket omdömeslöst. Är det någon utifrån är det inte säkert att det är så mycket bättre, säger Ola Skyllbäck.- Vi jobbar med att försöka reda ut det här. Det som hänt är respektlöst mot hästarna och mot hästägarna. Alla vet att det är helt idiotiskt att göra så här.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"