Nu är hon hemma hos oss



Igår hämtade jag hem nya katten. Just nu heter hon Tosca, men vi är inte helt säkra på att det stämmer in på henne. Har ni idéer får ni gärna höra av er.

Vi introducerar henne lite försiktigt. Hon skall bli stallkatt och det är Doris "som äger" stallet just nu. Doris reaktion var inte värre än väntat, men hon blev ju inte överväldigad av sällskapet. 

Tosca är lite rädd men har lite försiktigt börjat se sig omkring i stallet. Vi vågar inte släppa ut henne ännu utan hon får installera sig i stallet till att börja med så hon fattar att det är hennes hem. Sedan tar vi nästa steg. Stallet är just nu stängt och Doris får bara komma in där när vi är där. Hon har helt enkelt blivit tillfälligt utslängd eller kanske valde hon det själv.

Men det har tillkommit flera liggplatser i stallet för att Tosca skall finna sig tillrätta.

Med tiden blir allt bra.

Tosca är född dagen före midsommar och hon är från Ånge. Hennes mamma är en "Skepparkatt" en katt med flera klor än vanligt. Om detta är ett inavelsfel eller något dom behövde på skeppen för att hålla sig fast vid storm, vet jag inte. Men Tosca har inte ärvt sina klor från sin mor, utan har helt vanliga tassar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"