Island utan hästar...

Bad på Fluðir

Går det att fara till Island utan att besöka hästar, stallar och hästtävlingar? Jo, vi gjorde det denna gång. Var inte ens in i en hästbutik. Konstigt och annorlunda, men det gick.



Svårt dock att inte beundra alla hästhagar och hästar längst vägen. Just den här tiden på året är alla väldigt fet och kortbent. Svårt att se en skönhet längst vägkanten. Men söt är dom. Många är dom och alla dess färger.

Passerade som vanligt många kända gårdar. Många har vi besökt tidigare men det finns många kvar att besöka.



Vad gör man då istället. Shoppar, fikar och äter i Reykjavik. En otroligt mysig stad. Sämsta boendet lyckdes vi hitta i Reykjavik. Allt annat var otroligt mycket bättre. För att få ett bra boende i Reykjavik måste man punga ut med mycket pengar. Det går inte att jämföra ett 4-stjärnigt hotell hemma i Sverige med ett i Reykjvik, då blir man besviken. Men ute på landbygden kan man finna riktiga godingar.

Badat i varma källor, baljor och bassänger. Så ofta det går.

Svarta kyrkan i Búðir

Åker många mil i bil och stannar bara där man vill. Promenerat vid havet, i jakt på sälar, vågor, stenar mm.



Vi for en dag längst den södra kusten. Så nära kusten som möjligt österut och sedan snabba väg 1 tillbaka till Reykjavik på kvällen.

Man äter en korv, med allt på. Mums!

På väg i Snæfellsjökull

En annan dag for vi hit och dit och runt i nationalparken Snaefellsjökull. Fantastiskt vackert längst ut på "udden". Landskap där man spelat i Game of Thrones. Vi var även till Stykkisholmi. Vackert, som den svenska skärgården.



Vi har njutit av härligt höstväder, regn, slask, storm dvs inget ovanligt på Island. Vädret växlar.

Upplevt norrsken, som tydligen är otroligt "exotiskt" bland turisterna. Vi som upplever det ofta här hemma, valde att ha utomhuspoolen, på taket, för oss själva istället för att stressa ut och studera norrsken.

Ätit gott, sovit gott och mått gått!!! 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"