Halv-höstvila

Júni väntar på lektion

Ridkurs på Valne igår. Så kul att träffa alla igen. Perfekt dag för ridning inomhus, vilket ruggigt väder vi hade igår.

Hade med mig lilla Júni. Går så fruktansvärt dåligt just nu med ridningen. Jag har fel inställning, ingen motiovation och kommer inte ur det. Så fruktansvärt besviken över detta med Ómur och överför detta till min ridning på dom andra. Orättvist.

Júni kämpar på men utvecklingen går långsamt. Jag har dåligt tålamod och känner att jag inte räcker till. Tänk om man vore duktigare, vad mycket trevligare det skulle vara för hästen. Nu får han belöning, för rätt arbete, alltid försent eller inte alls. Jag gör fel saker, i tron att jag gör rätt. Smackar, när jag skall hålla käften, sitter tungt när jag borde lätta från sadeln. böjer inte tillräckligt, ger inte tillräckligt med eftergift eller tillräckligt ofta, hård i nyporna, skänklarna är på semester osv. Inte mycket blir bra/rätt...

Júni mumsar på asp

Så nu har jag bestämt mig, hästarna får höstvila dvs dom skall under november gå på halvfart. Vill inte ställa av helt, eftersom Júlia vilat i somras och Júni skall gå kurser med mig en gång i månaden. Ca tre dagar i veckan skall dom motioneras. Mina lediga dagar är målet dvs onsdagar och lördag, söndag. Motion i dagsljus, inga kvällspass.

Ómur skall skrittas fler dagar i veckan men dom andra två får halv-höstvila. Så Ómur räknas inte med i detta.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

"Lotagen-träsket"

Mobila vindskydd