Betesmarker



Vi bor på en liten gård som inte har någon betesmark. Vi arrenderar dock av två olika markägare. På den ena marken går avelsston med föl och på den andra marken går unghingstarna.

Båda markerna ligger högt i byn, men går ner mot dalgången. Så dom är båda perfekta på det sättet att hästarna kan välja om dom vill gå nere i dalen där det är lite mer vindstilla eller uppe i byn där det alltid blåser lite och alltid är mygg/knottfritt.

Markerna är kuperade och har träd som regn/solskydd. Stona har ingen loge att gå in i som hingstarna har. Stona har dock en vidunderlig utsikt över både Åreskutan, Oviksfjällen och Bydalsfjällen.


Nu är det så tragiskt att stonas beteshagar är till salu. Försäljningen går med i ett stort bud på skog. Utgångspriset är så stort så vi har ingen chans att bjuda. Så just nu känns "livet" lite tungt. På en del av denna mark går även tre ridston vintertid.

Detta ställer till det enormt för oss och vår hästverksamhet. Det är svårt att planera.

Vi kan just nu inte lova något stobete till nästa sommar.

Den 12 november skall alla bud ha kommit in. Sedan blir det ev "auktion" på dom som har högsta bud. Har aldrig varit med om budgivning på skog, men det är helt klart annorlunda jämfört med budgivning på en lägenhet eller ett hus.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"