Stáli från Jemthagen



Min sista uppfödning ser ut att bli riktigt flott. Stáli blir 4 år i år. Han har varit på en lång men långsam inridning hos Gummi i vinter. Han gick in på stall på senhösten och har ridits sedan dess. Inte alla dar i veckan och inte alla veckor men lite till och från. Det har passat honom bra. Han blir kvar till betessläpp, då han kommer hem och får gå hela sommarhalvåret med dom andra hingstarna i flock.

Till hösten åker han tillbaka till Valne och Gummi för fortsatt träning och om allt går bra satsar vi på visning nästa sommar, när han blir 5 år. Spännande.

Han är 5-gångare med fina stora gångarter. Mjuk och rund i formen, bärig kort galopp och utstrålning utöver det vanliga. Älskar både tölten och traven.

Jag som inte vill ha fler hingstar, blir lite ”ledsen” att han är så fin, men man kan inte klaga på nått sånt. Förutom fina gångarter så har han en väldigt fin exteriör. Vackert huvud, fin ståtlig hals, mjuk rygglinje och man och pannlugg är enorm.

Man ska inte jämföra... men tycker ”nästan” att Stáli är finare än vad Meyla var som 4-åring, fast väldigt olika. Men egentligen kan ingen vara finare än Meyla och kanske ska man inte jämföra en svart hingst mot en äkta blondin??? Men kan inte låta bli...

Gummi säger att han har attityd och jag som kallar honom för Ferdinand. Säkert han som har rätt...

Kommentarer

Så fin! Och så spännande att få se hur "fölisarna" beter sig när de rids in.

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"