Bruno åter till flocken

Våra tre unghingstar förra vintern

Igår körde vi Bruno till Valne gård. Idag är det dags att släppa tillbaka honom till flocken igen. 3 och en halv månad har han varit ifrån sina "vänner". Hoppas dom är snälla och tar emot honom väl, utan för mycket slag och sparkar. Hästvärlden är lite speciell och man undrar ju om dom minns varandra efter några månader? Rangordningen ska ju återställas speciellt då det finns några nya i flocken. Han är inte det muskelpaket som i slutet på augusti lämnade flocken. Men han är välmående och det går säkert bra. Nu får han bli unghäst på riktigt igen.

Benet är lite svullet och stelt. Senan fungerar inte till 100 %. Men enligt veterinären måste den komma i funktion för att bli smidig igen, det är lätt att dom "stelnar" till efter skador. Men självklart får den inte bli överansträngd.

Är mest orolig för is och halka. Lite svett, slag, bett och sparkar brukar dom tåla. Men underlaget måste fungera när dom ska rusa, jaga, stegra och dyl. Tur dom inte har några skor.

Han var lika snäll som vanligt att lasta och transportera. Mutad med morötter och det kunde han inte stå emot, det var bara att kliva på transporten för att få fler.

Håller tummarna hela dagen (veckan)...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"