Årskrönika juli-december 2013

JULI


Sommaren 2014 går inte till historien som den bästa och varmaste men kanske till den sämsta och kallaste. Det var knappt vi fick in höet i år, sent blev det och kvalitéen därefter.


Vi gjorde ytterligare en lång resa, ner till Stenholmen, för att hämta hem Meyla och körde henne till vår veterinär Ann-sofi. Vi bestämde med mycket kort varsel att hon skulle försöka betäcka Meyla med sin unghingst Kastali från Västeråsen e Prins från Knutshyttan.


AUGUSTI

 

Vilken månad, det hände enormt mycket!

Ómur bjöd mig på bästa Gneisti Open ever, 7:or och 6,5:or och 6:or i femgång. Så himla roligt och ett otroligt roligt och varmt minne.


Meyla konstaterades dräktig efter första betäckningen hos Kastali.


Tredagarskursen var som vanligt jätterolig.


VM var inte det bästa VM men ändå jättekul. Tack vare det gäng som var där och ekipagens fina resultat. Jói och Hnokki lär leva på näthinnan länge.

 



Rakel får en fin totalbedömning på Romme. Hon höjer sin exteriör och får bra för alla gångarter, med sämre för skritt och flopp i pass.
 

SEPTEMBER

September börjar med att jag åker till Mallis. Redan första dagen där nere får jag ett samtal om att det skett en olycka på hemmaplan. Vår tvååriga hingst Bruno efter Garri frá Reykjavik har trasslat in sig i stängseltråden och slitit av sig tåsträckarsenan på ena bakbenet.


September består enbart av penicillin, sårtvätt, återbesök och elände. Två månader sedan är det tack och lov över.



September var inte enbart sårskada utan vi fick även bli gudföräldrar till lilla söta Emelie. Det var dop i Kall kyrka en vacker septemberdag.

OKTOBER

I oktober får jag äntligen gå kurs för Eyjolfur Isolfson. Har länge velat gå kurs för honom och äntligen blir det av på Dille gård.

Ompyssling av Brunos sår fortskrider. Sakta men säkert blir det bättre och bättre.


NOVEMBER

I november blir ridstonas vindskydd klart. Liknar mer ett lyxhotell än ett vindskydd. Skulle få plats med lika många "lagliga" boxar i ligghallen som jag har i stallet idag.


Brunos sår har läkt och han får äntligen börja vara ute i hage på dagarna. Fortfarande hemma. 
 


Jag är med och arrangerar Islandshästens dag på Wången.
Om än i liten skala men så lyckat. Vågar vi utöka till nästa år?


DECEMBER

Ytterligare en kurs för Eyjolfur Isolfson. På Dille gård denna gång också.


Lyckan är stor när Bruno får komma ut till hingstflocken igen och allt går bra. Benet och framförallt senan mår bra.

Vi får en härlig weekend i Åre med goda vänner. Det ger oss lite julkänsla i det i övrigt väldigt snöfattiga lanskapet. Åre bjuder på snö denna helg och vi har jättemysigt.

Avslutar året med en riktigt lyckad kurs på Valne gård. Ómur går super och jag känner mig laddad till tänderna inför 2014.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"