Stallapotek


Ibland blir jag så less på Östersund och dess trista utbud. Inte konstigt att man vänder sig till nätbutiker istället för butikerna i stan.

Denna vecka har jag använt ganska mycket ur mitt "stallapotek". Har även haft tid att gå igenom det och se vad som saknas och behöver fyllas på.

Jag ville ha gasbindor/lindor (som på bilden ovan). Men jag ville inte ha en eller två, utan minst 20 st när jag ändå skulle fylla på. Jag ville även ha 10 centimeters istället för dom 6 centimeters som finns på apoteket i stycke förpackningar. Dom små "människo" rullarna, försvinner ju på en häst, är dessutom helt hopplösa om du ska linda runt en böjbar led. Vart vänder man sig då. Jo, jag börjar med Apoteket. Vet inte var ni skulle ha börjat men jag börjar där, men jag börjar på stan, gångavstånd från jobbet. Vårt Apotek specialiserat på häst finns dock i Lillänge, men jag börjar i stan.

Där inne i stan är dom 3 expediter engagerade i mitt önskemål, alla slår frenetiskt på datorn. Dom är supertrevliga men har aldrig hört om något liknande ;) Dom kollar i sin dator och hänvisar mig till slut till Apoteket i Lillänge. Det går ju inte ens att beställa enligt dom på stan. Men kanske att dom på Lillänge har ett pack?!

Jag far dit. Förklarar för ytterligare två expediter vad jag vill ha. Efter ett bra tag ringer den ena av dem och står brevid mig och säger till personen i andra änden av luren, - Jag har en kund här med en mycket konsting förfrågan, hon vill ha... 10 cm gasbindor i storpack, är tydligen en mycket underlig förfrågan på ett Apotek?! Välkomna ut i verkligheten, säger jag bara...

Jag ger upp, ringer ATG kliniken på travet och Pelle svarar glatt, japp det är bara att komma in och köpa. 50 st i en och samma kartong, inga problem och 10 cm är dom i bredd. Varför for jag inte dit på en gång?

Kanske ska ta min kartong och åka till Apoteket och visa upp den...

Dom finns även på Internet att beställa, dessa "superudda" gasbindor/lindor, 10 cm breda och i storpack.

Det är samma sak med bomull, inte vill jag ha "människo" förpackning med bomull, rejäla rullar ska det vara när man sysslar med hästar. Men det hade dom faktiskt en rulle kvar på Apoteket i Lillänge :)

Smink det har dom däremot på Apoteket, vet inte riktigt vilket sår det läker men kanske något jag inte känner till.

Nä, nu ska jag sluta vara elak på Apoteket, jag gillar Apoteket. Men ibland blir jag lite less när man behöver något här i stan, det är så j..la besvärligt.

Ta affärerna som inte ligger i stan t ex varför har dom öppet tid mellan 08-17. Helt omöjligt för oss som jobbar inne i stan att kunna handla. Kontorsråttorna (som jag) kan t ex inte köpa ett stödhjul till transporten. Stängt på morgonen, stängt på eftermiddagen och lunchstängt. Men grattis!

Jag har dock bokat lunch med personalen på måndag, så jag får tag i mitt stödhjul :) Man får inte vara dum, för då blir man olycklig i denna stad.

Nu ger jag upp, är på hugget idag märker jag...   Trevlig helg!

Kommentarer

Anonym sa…
Har du något bra tips på webbsida där det finns bra apoteksmaterial - för oss som har JÄTTElångt till stan?
/Katti

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"