Gígja betäckt

Gígja har idag tagit emot Garri, blivit betäckt. Efter många försök har hon till slut släppt till. Redan i fredags ultraljudades hon och visade både stora ägg och "ödem". Men efter det har hon varit väldigt elak mot hingsten. Troligen har hon försvarat sitt föl mot denna beundrare. Det är ju första gången hon betäcks med föl vid sidan. Till slut har suget antagligen varit för stort. Nu hoppas vi bara att det inte var försent och att hon inte har hunnit släppa ägget för tidigt innan betäckningen.

Imorgon görs ett nytt ultraljud och ev en betäckning till på torsdag ifall det inte är försent. Ett extra ultraljud görs också för att se att hon fortfarande är ren eftersom hon haft så mycket problem med streptockocker tidigare år. I fredags var hon dock helt ren på ultraljudet.

Fantastisk med engagerade hingsthållare, dom var upp kl 02.00 i natt och provade på hingst bara för att inte missa, ifall det var så att hon endast skulle ta emot en mycket kort tid. Att vara hingsthållare är inte så lättsamt som många tror, det kräver sin tid och sitt engegemang. Man vill göra stoägarna glada och man vill bevara hingsten i fräscht skick.

Gígja som är så stor jämfört med Garri, skulle säkert kunna mossa denna fina hingst om hon ville.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

"Lotagen-träsket"

Mobila vindskydd