Ändrade planer


Denna vecka har inneburit att vi fått ändra våra planer en aning. Vi har idag kört iväg Gígja till den fina hingten Garri, istället för Hraffa. Kombinationen Gígja/Garri har vi aldrig tidigare tänkt oss, men det blev nu en liten nödlösning.

Det här med avel är ju ändå bara ett lotteri och väldigt få avkommor blir super stjärnor, men väldigt många avkommor blir väldigt fina ridhästar. Däremot är det väldigt mycket pengar, att betäcka med Garri, för att inte skicka det bästa man har. Det är inget fel på Gígja heller, så misstolka mig inte. Men vi trodde mer på kombinationen Hraffa/Garri än vad vi tror på Gígja/Garri.

Hraffa är en tölthäst och Gígja en passhäst. Till Gígja har jag alltid tänkt mig flotta passhästar. Garri är ingen passhäst (även om han har en bedömningssiffra för pass) och min tanke är att hela tiden förbättra stoets bästa egenskaper, i denna kombination blir det inte så. Men Garri har ju alla andra positiva egenskaper, bortsett från pass och skritt, så vi hoppas att det blir bra ändå. Kombinationen är bara inte den ultimata och även om Garris exakthetsprocent ligger på 96 % så kan ju inte hingtarna göra underverk ensamma.

Men till att börja med hoppas vi på en vinst i lotteriet med att få Gígja dräktig, för det är ju det första i hela denna avelskedja. Sedan kan vi börja drömma om ett brunt "litet" sto med stjärn och massor med man...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"