Ómur bedömd idag

Ómur har "äntligen" blivit bedömd. Han fick 7,87 för ridegenskaper. Med 8 för tölt, spirit och form under ryttare, 7,5 för trav, pass, galopp och skritt. Komentarer var vägvinnande, rumsliga rörelser med bra takt. I traven fick han även komentaren dåligt sväv och i galoppen tung.

Han travade bättre än jag tidigare sett honom trava, bilden nedan. Han galopperade dock tungt, så det håller jag med om, ibland såg det ut som om han skulle stupa, grävde liksom ner sig i gruset.


Han höjde totalpoängen för exteriören till 7, 94, från 7,78. Höjde huvud till 8,0 (hur man nu kan höja ett huvud?), men höjde också rygg och kors och hovar. Sänkte dock benkvaliteen till 7,0, vilket var trist, men det får man leva med.


Det är dagsformen som räknas. Imorgon är det omridningar från kl 09.00. Inte säkert att Ómur skall ridas, men vi hoppas ändå på det. Men en longering på morgonen får avgöra. Det viktiga är att han klarar det hårda underlaget ett pass till, vi chansar inte.

Han har även krympt (?) från 145 i mankhöjd förra året till 143 i år. Vad tror vi om det? Det blir till att ta fram mätstocken när vi kommer hem och göra sin egen bedömning.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

"Lotagen-träsket"

Mobila vindskydd