Felaktig annons

Detta söta sto heter Dís från Odensicke, hon är född 2002 och fanns under flera år i vår ägo. Denna bild har JAG tagit hemma i våran hage, innan vi sålde henne. Idag ägs hon av Johanna och hon trivs mycket bra med Dís.

Går man in på Hastnet så kan man finna denna bild i en försäljnings annons. Någon har alltså "stulit" bilden från våran hemsida och använder den för att sälja en häst. Det är alltså inte Dís som är till salu utan ett annat sto, men antagligen en fulare häst eftersom man inte vill lägga ut rätt bild på hästen.

Antagligen är det inget sto alls till salu utan någon driver elakt med någon annan och har lagt ut tfn nummer till felaktiga personer.

Skulle gärna vilja prata med denna person som lagt ut annonsen,om både det ena och det andra. Men tyvärr är det ju fullt möjligt att lägga ut fullt felaktiga annonser och stöka till det för andra människor.

Hastnet kan inget göra utom att ta bort bilden, vilket dom gjort efter min begäran. Det är också det enda jag kan kräva, för jag har ju endast med bilden att göra. Polisanmälan kan man göra, men knappt någon idé då dom inte har tid med Upphovsrättslagen.

Men privatpersonen som har mobil numret i annonsen och företaget som har den fasta telefonen borde båda höra av sig till Hastnet och klaga. Ju fler klagomål dom får desto snabbare måste dom skärpa till sig och ha mer personuppgifts krav i samband med utlägg av annonser.

Kommentarer

Inga-Lill sa…
Otroligt! Vad irriterande med sådana människor. Man skulle bra gärna vilja få tag på dom, vilket iof inte borde vara så svårt med IP adressen...
M A Friman sa…
Hastnet.se borde engagera sig mera. Det enda dom gör är att dom snabbt kan ta bort annonser av dessa slag. I övrigt bryr dom sig inte.
Vem kan finna nöje i sådana dumheter??!? Håller med ovanstående i att annonssidan borde kunna spåra IP-adressen.
Ulla sa…
Fy så fräckt! Det borde verkligen följas upp så man får reda på vem/vilka det är.

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"