Lyckat VM 2009

Sent igår kväll kom vi hem från ett mycket lyckat VM i Schweiz. En vecka har vi fått tillbringa i detta fantastiska land, i dessa otroliga byar med så otroligt gästvänliga människor. Vi har varvat tävlingarna med lite vandring och bad. Men det är svårt att slita sig från tävlingsplatsen när den är så bra som den var här.

Att få se dessa enorma hästar, som tar sig till final, är helt enormt. Att inte förglömma alla glada människor kring dessa hästar.

Töltfinalen var så spännande. USAs representant hade en fantastisk tölt, men brast lite i sina andra gångarter för att ta sig till seger. Sveriges representant, Hjalti och Reynir, var helt i klass med tidigare vinnare vad det gäller sina tempoväxlingar - det gick rysningar längst ryggraden. Tóti var åter tillbaka med Kraftur, efter några tuffa dagar tidigare. Till segrare i tölten utsågs till slut Jói R Skulason, för fjärde gången, och på en mycket hedrande andra placering kom Tóti på Kraftur. Hjalti på Reynir fick en femteplacering efter en mycket strong insats, Reynir var superläcker.

In till prisutdelningen red dom, Jòi och Tóti, hand i hand, på dessa otroliga hingstar, men en varsin flagga för att representera Island. Det föll en tår på min kind...

Vi har träffat både nya och gamla vänner. Vi har bl a kunnat följa Åse Ericsson i hennes rapportering från VM. Hon har bloggat, skrivit på Facebook och rapporterat för tidningen Ridsport (internet upplagan). Hon har slitit för att ge alla här hemma så färsk och bra info som bara är möjligt. Det var "nästan" så man längtade hem för att läsa, tror aldrig det varit så bra rapportering från ett VM tidigare. Det var riktigt kul att komma hem och kunna läsa hennes rapporter.

Ett lyckat VM till 200 % och jag kan helt klart rekommendera er att köpa filmen från +Film. Har sett killarna slita och tror dom kommer att dokumentera detta på ett super profsigt sätt.

Kommer filmen att finnas i två versioner typ highlights och allt, så kommer jag att välja highlights. Då jag tycker att finalerna har varit i topp klass, men i uttagningarna har det spretat lite hit och dit och varit lite för glest bland topphästarna för att dom långa uttagningarna skall kunna fånga mitt intresse i så många timmar som det ändå tar.

Fler rapporter kommer!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"