Höst

Det är helt klart höst på väg, rönnbären är röda, björken börjar få gula blad, gräset är inte lika grönt längre och hästarna börjar skjuta vinterpäls med all sin kraft. Gígja är den som tagit riktig fart med vinterpälsen, hon har en kort och tjock päls och svettas bara vi är ute och skrittar lite. Dom andra stona är på god väg dom också.

Nu är det dags att fylla på alla lager inför vintern, hö, spån, havre, betfor och dyl. Idag är det löning och jag skall göra ett besök på Granngården. Man vet ju var man tömmer plånboken på löningsdagen, inte är det MQ eller HM direkt.

Jag skall även ringa hovslagarn för här behövs det både verkning och skoning. Han skall få titta på Meylas hov (efter hovbölden), han skall även få sko både Ómur, Rakel och Glória. Nu skall unghästarna sättas igång, dom skall få följa med som handhästar, tömköras och longeras.

Stona skall få gå i sin sommar hage ett tag till, men betet börjar bli av sämre kvalitet (näringsmässigt) så lite stödutfodring kanske behövs framöver.

Skall efterlysa höanalysen...

Hösten medför fantastiska ridturer i den klara fina luften, med ljuvliga färger och lagom runda och goa hästar. Njut, det gör jag...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"