Ston är speciella

Nu när Meyla var hemma igen och Gígja får sällskap av henne, tyckte jag att det var dags att flytta tillbaka Rakel till stoflocken. Rakel har ju stått med Gígja i stallet och i hagen nära stallet, eftersom hon varit halt. Men nu efter att hältan släppt så var det åter dags att släppa ut henne i den hagen/flocken där hon hör hemma.

Tror att hon varit ifrån den flocken i ca 3 veckor och då ser man hur speciella ston kan vara. Rakel var helt "ny" för dem. Det blev turbulent i flocken och genast gick dom till anfall och jagade ut Rakel ur hagen.

Varför? Dom kan inte ha glömt bort henne, flocken i övrigt har inte förändrats och det är ju så kort tid som hon varit därifrån. Ibland är Islandshästar super trevliga i sitt lynne, det är hur smidigt som helst att släppa in nya hästar, dom snosar lite, piper lite och sedan är ordningen återställd. Men andra gånger förvånar dom en massor, en häst har varit borta i tre veckor och ordningen är super svår att få tillbaka. Kan någon förklara?! Jag förstår dem inte alltid...

Kommentarer

Ulla sa…
Jag håller med dig! Ston är speciella och inte alltid så lätta att förstå. Man önskar de kunde prata!

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"