Sjukdom

Nu har jag legat till sängs igen, sedan i söndags. I tisdags fick en granne nog och sa åt mig att jag måste ta mig till en läkare. Sagt och gjort, igår var jag en livsfarlig chafför på väg ner till Lit. Varje blinkning blev en fördröjning där hjärnan ville sova och förståndet hålla ögonen öppna.

Fick i allafall träffa en sjuksköterska som tog prover och det visade sig vara streptokocker. Till eftermiddagen fick jag en ny tid för att träffa en doktor. Så nu fick denna trafikfara åka hem för att två timmar senare åka tillbaka. Vilket jävla system.

När jag sedan var nere för att träffa läkaren så var vi tre stycken patienter inbokade kl 14.15 samtidigt hos samma läkare, fast vi skulle in var för sig. Alla tre med streptokocker, så man kan helt och klart säga att det är något som går just nu. Besöket innebar endast in och ut hos läkaren som konstaterade att sjuksköterskan hade utfärdat sitt jobb korrekt tidigare och jag skulle få min medicin, penicillin en 10 dagars kur.

Så nu blir jag hemma två dagar till, sedan är det helg och nästa vecka skall jag vara åter på jobbet.

Men nu hoppas jag verkligen att denna vårvinter med sjukdom går till historien och jag får vara frisk i minst 7 år framöver.

Idag åker Leif ner till sjukvården, för har jag streptokocker så har ju han det garanterat också. Så som han har hostat nu i snart en månad. Fast hans problem kan ju finnas lite längre ner istället, luftvägarna vill säga.

Men ack så friska vi skall bli nu!!! Längtar så till ett normalt tillstånd. Man kan ju inte låta bli att fundera, beror all denna sjukdom på att jag varit mindre aktiv på hästryggen i vinter, fått mindre motion och mindre frisk luft? Jag som annars är frisk som en nötkärna (peppar peppar...).

Kommentarer

Anonym sa…
Krya på er!

Kram/Irja

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

"Lotagen-träsket"

Råd efter kastrering av hingst