Skottdagen

Höll på att missa, idag är det skottdagen.

Har du "kvinna" friat ännu? Skall man någon gång få gifta sig och ingen frågat ännu, så är det idag man skall fråga, enligt gammal tradition. I min bekantskapskrets är det många sambo par och få gifta... Varför? Vill vi inte, kostar det för mycket eller är det så enkelt att ingen frågat, oromantiska karlar?

Slog upp Skottdagen i Etikettdoktorn.se och där står det att enligt gammal tradition får giftassugna kvinnor bara fria på skottdagen. Och då har damerna trumf på hand. Den man som tackar nej bör dra sig med hjälp av en dyrbar gåva. "Toppen - min kommentar".

Legenden om att kvinnor friar, berättar att det var Irlands skyddshelgon S:t Patrick som blev en tidig jämställdhets apostel när han bestämde att kvinnor kunde få fria en dag vart fjärde år. Seden bjöd att kvinnans propå skulle tas på största allvar. I Sverige är det fortfarande mannen som brukar ställa den avgörande frågan. "Brukar - har karlarna glömt betydelsen av detta ord? - min kommentar".

Man kanske skall fråga, om inte annat så för att tas på allvar och få en dyrbar gåva! Vore väl toppen så här på en fredag?!

Trevlig helg! Hör av er om ni friat, supernyfiken.

Kommentarer

Service Care sa…
Skulle ha kollat upp det där med gåvan lite tidigare.,.. nu måste jaf vänta några år tills man kan fria igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"