Stormen Jan


Igår kväll kom stormen Jan. Redan i onsdags hade jag förberett med hö och vatten. Plockat in allt löst på gården. Fixat me transporten osv. Så igår kväll kunde vi bara fodra hästarna och krypa in. Poppa popcorn och ha en mysig TV kväll. Nuförtiden får vi ju "nästan alltid" behålla strömmen eftersom alla ledningar är nergrävda i backen.

Var ute flera gånger dock och tittade till hästarna, för dom stod ute, men dom var alla så lugna. Stod och trykte vid, inte inne i, vindskyddet.

Foderhäcken var jag lite orolig för, men det satt fast i snö och is. Så det gick bra att fodra i den utan att maten flög iväg. Stona fick därmed stå ute i natt. Brukar tänka på klimatet på Island och anpassa mig efter det. Tror inte vinden gör så värst stor skada på hästarna, dom vänder bara baken till.

Däremot kan man vara orolig för saker som kommer flygande i luften, takpannor och andra lösa föremål. Det kan bli farligt.

Ómur fick gå in i natt då han inte har något vindskydd i sin hage, som sällskap fick han Júni även om Júni har byns största vindskydd, riktig lyxlägenhet på mer än 30 kvm för sig själv.

Bjuder på en gammal bild, på stona Muska och Spes. Bilden är strax innan en annan storm och dom var ganska upp i varv, yra som höns och irriterade. Överskottet gick ut över varandra.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Känner sådan tomhet

"Lotagen-träsket"

Rundbal - nej tack!