Romme bedömningen avslutad

 
Kastali, 2014. Foto Gudni Agustsson
Grattis till alla fina bedömningar önskar vi alla hästägare och uppfödare. I förrgår när jag följde bedömningen via WF var det inte så glädjande eller upplyftande. Igår när jag inte hade samma möjlighet att följa, då hände det grejer. Maffiga hästar om man tittar på siffrorna. En svenskfödd hingst med 9,02 för ridegenskaper, 6 år gammal. Uppfödaren Maggan Pålsson har säkert glädjefnatt där uppe bland molnen, hoppas jag i alla fall.

Kastali, 6 år, som är far till vår Stáli höjde sin fina exteriörbedömning från förra året till 8,53. Två 9:or för dom viktigaste delarna, Hals/manke/bog och proportioner. I övrigt fina 8:or och 8,5:or för sin exteriör. Riktigt kul och hoppas Stáli ärver faderns fina exteriör.

För ridegenskaper fick han totalt 8. För tölt, galopp, spirit och helhetsintryck fick han 8,5:or. Passen som är så otroligt viktig fick han enbart 6,5. Så ser fram emot en fin fyrgångshäst i Stáli med Kastali och Meyla som föräldrar. Bara AA genen finns där så är jag nöjd.

***

Divar, VM 2013

Meylas kavaljer i sommar är Divar från Lindnäs. Divar blev Rommes högst bedömda häst idag likamed högst bedömd i klassen för 7-åriga hingstar. Divar bedömdes 2013 till total 8,68 och höjde sig på Rommebedömningen till 8,78. Han höjde sin exteriör till 8,69 och höjde sina ridegenskaper till 8,83. Massor med fina 9:or i bedömningen.

Just nu har han en VM biljett. Hoppas han får behålla den. Men två bedömningar kvarstår innan det är klart. Men gissar att det är svårslaget.

Vore kul att få ett "sto" föl med dom föräldrarna, mamma Meyla med 8,80 för ridegenskaper och pappa Divar med 8,83 för ridegenskaper. Men ska inte ropa hej ännu. Hon har inte blivit betäckt ännu.

Ser också att Divars fina mamma Diva från Gategården erhåller avkommepremie i år. Tror inte hon erhållit något tidigare (rätta mig om jag har fel IA) och med hennes enorma blup på 126 och 4 bedömda avkommor slår hon storslam på en gång och erhåller Elitpremie, 1 klass premie och 2 klass premie. Alles på en gång, men Elit väger självklart tyngst, Grattis!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"