Juli-december 2014



I juli kommer han, Meylas första föl, Stáli från Jemthagen efter Kastali från Västeråsen.

Vi säljer vårt fina avelssto Gígja. Till bästa tänkbara köpar, Anna i Undersåker.



Även Muska fölar i juli, ett litet stoföl. Härligt alla tre fölningar i år har gått galant.




Under hösten deltar jag på en jätteintressant föreläsning om fölkorrigering. Fler liknande dagar önskas. Bara någon han arrangera. Men det är härligt att träffas och lära sig något nytt.

Gneisti Open blir mycket lyckat för mig och Ómur. Ännu en gång spökar kunskaperna kring reglementet, men det är bara att lära om lära rätt. Härligt och kul!



Höstens bästa kurs på Wången, 3-dagars. Med ett härligt gäng kan det inte annat än bli lyckat. Alltid i augusti.




Vi har en härligt sommar och höst i Jämtland. Går till historien.

Ómur deltar i ett projekt på Wången om återhämtning efter passridning.



Vi deltar med Stáli på fölmönstring. Riktigt roligt, har inte deltagit med en häst sedan Stális mamma Meyla var föl dvs 2005. Nytt bedömningssystem och en jättebra domare. Lärorikt och lättsamt.




Att se hästöron uppifrån hästryggen sker för mig sista gången någon gång i slutet av september detta år. Avstår helt och hållet från ridning pga smärta vid svanskotan.

Skaffar en medryttare som under hösten rider Ómur och Rakel några dagar i veckan. Försöker själv hålla igång dom några dagar med longering och tömkörning. Men har mycket svårt med motivationen när det inte finns några mål och ingen vetskap om när och om jag kommer upp i sadeln igen.



Vår första avkomma efter stoet Gigja, Thruma, rids in under hösten. Hon kommer att få en fortsatt träning i början av nästa år.



Åker ner på Stockholm International Horse Show för första gången på många år. Roligt att få vara med om debuten på Friend Arena.

Året blir mitt sämsta blogg år sedan starten. Mycket beror på att jag inte deltagit på några kurser /träningar under hösten, inte haft några mål och inte varit så värst engagerad i klubben. Får komma igen under nästa år.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"